Andreas Carlsson

Friidrotts SM 2016

 

Född: 1995-04-05

Bor: Borås

Klubb: IK Ymer

Grenar: Höjdhopp, Längdhopp & Stavhopp

Personbästa höjd: 2,20

Personbästa längd: 7,91 (7,99w)

Personbästa stav: 5,00

Personbästa tresteg: 15.02

Jag heter Andreas Carlsson och är elitfriidrottare. Jag är 25 år gammal och bor i Borås. Jag tränar upp till 17h per vecka fördelat på 6-8 pass.

Jag började att träna friidrott våren 2005 och idag är det mitt största intresse. Det finns en del olika anledningar att det blev just friidrott. För det första tränade min syster sedan 3 år tillbaka. Sedan fick jag även mycket beröm av kompisarna i skolan när vi hoppade höjdhopp och jag märkte då att jag hoppade högre än alla i klassen. En tredje anledning är att min pappa jobbar som idrottslärare och jag tror att det är därifrån jag fått mitt stora idrottsintresse. Jag spelade även pingis när jag var liten men slutade med det vid 13-14 års åldern. Jag kände då att det var dags att välja mellan friidrotten och pingisen.

Att jag sedan fortsatte med friidrott tror jag beror på att jag haft väldigt bra tränare. Alla mina tränare har gjort friidrottsträningen allsidig och motiverande, men har även ställt upp vid motgångar. Detta har gjort att jag hela tiden har utvecklats både som person och som idrottare.

Jag planerar hela min vardag utifrån träningar och tävlingar, friidrott är min livsstil och det jag brinner mest för.